Top-3 onderbelichte Staten van Amerika

Ontdek en boek

Eén van de grote taken die ons als study abroad advisors ten deel valt wanneer we een student treffen die in Amerika wil studeren is om ze te overtuigen dat Amerika uit meer bestaat dan New York City en Californië. Toegegeven, wij snappen en onderstrepen de aantrekkingskracht van deze twee hubs – zie bijvoorbeeld ons uitgebreide aanbod in Californië – maar we zien ook dat een aantal staten onterecht over het hoofd worden gezien. Om deze ondergeschoven kindjes wat verdiende aandacht te geven presenteren wij de drie meest onderschatte staten in the USA.

3. District of Columbia

D.C. maakt direct een moeilijke start: het is een klein, bestuurlijk complex stukje land dat eigenlijk helemaal niet eens een staat is. Bovendien wordt dit gebied als staartje van de Oostelijke randstad van de V.S. regelmatig een beetje over het hoofd gezien als bestemming. Dit is, zoals je misschien al kunt voorspellen, volledig onterecht! Natuurlijk is “Capitol Hill” de plek waar alles op politiek gebied gebeurt, dus als je interesse hebt in politiek met een hoofdletter P is D.C. de plek voor jou. Maar ook op andere vlakken komt Washington D.C. heel erg goed voor de dag. Denk bijvoorbeeld aan de overvloed van musea en monumenten die je in Washington kunt vinden. Bovendien kent D.C. een aantal überhippe en karakteristieke wijken zoals Georgetown met haar bijbehorende elite universiteit. Zie je jezelf wel rondlopen over “The Mall” van D.C.? Kijk hier voor meer informatie over de taalschool die wij er aanbieden.

Washington DC
Washington DC
Activity

2. Washington State

Als mens zijn we allemaal op zoek naar balans. New Yorkers zoeken naar rust en bezinning in Central Park; inwoners van Los Angeles rijden naar Griffith Observatory om hun stad van een afstandje te kunnen bekijken. Wat deze balans tussen cultuur en natuur betreft is de staat Washington onevenaarbaar. Deze staat in het noordwesten van de VS – niet te verwarren met de nummer drie van deze lijst – heeft van alles voor haar bezoekers in petto: met de besneeuwde toppen van Mt. Rainier als haar letterlijke hoogtepunt van overweldigende natuurlijke schoonheid kent Washington een rijke variatie voor de natuurliefhebber. Maak prachtige wandelingen door de bergen en bossen van de staat of spot de indrukwekkende groepen orca’s die in de baaien rond de San Juan Islands vertoeven. Wil je dit afwisselen met een culturele en prikkelende stadse ervaring? Seattle, Portland en Vancouver – drie absolute wereldsteden – zijn allemaal op rij-afstand. Lijkt dit je wat? Ga studeren in Washington of volg een taalcursus in Seattle, Portland of Vancouver.

USA, College, Washington State, Auburn
Seattle
Seattle Highline

1. Illinois

New York is de grote betonnen blikvanger, maar de staat Illinois heeft één van de meest dynamische, culturele en interessante steden van Amerika binnen haar grenzen: Chicago. Deze geweldige en grootse stad biedt alle hoogtepunten die NYC heeft maar heeft door haar relatief bescheiden “brand” een grotere leefbaarheid dan the Big Apple. Met haar deep dish pizza, Chicago style hotdogs, toprestaurants en verrassende ethnic cuisines heeft Chicago een levendige culinaire cultuur; de Sears Tower en John Hancock Center staan aan kop van the Windy City’s indrukwekkende skyline; de Bulls, Cubs, Bears, White Socks en Blackhawks geven Chicago een bijzonder fanatieke sportcultuur en de beroemde parken, musea en levendige muziek-scene (het is de stad van verschillende belangrijke jazz-artiesten als Herbie Hancock en Muddy Waters) maken de stad een culturele juggernaut. Dit allemaal vind je terug in de relatief onbekende staat Illinois, ten zuiden van Lake Michigan. Kijk op de pagina van North Park University naar je kans om te studeren op een schitterende en prestigieuze privé school in het midden van de stad! Een taalcursus volgen in Chi-city is ook mogelijk.

Activity
Chicago
Chicago
  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z