MAVO-HAVO-VWO Schakelprogramma in het buitenland

Wil je na het behalen van je MAVO of HAVO-diploma graag doorstromen naar een universitaire opleiding, maar zie je nóg twee jaar op je middelbare school absoluut niet zitten? Interlanguage Study Abroad biedt een interessant alternatief waarmee je zonder tijdverlies (en vaak zelfs tijdwinst) en met twee jaar aan buitenlands hoger onderwijs achter de kiezen op de universiteit kunt beginnen.

In ons programma hebben we een aantal aantrekkelijke community colleges die academisch georiënteerde Associate's Degrees aanbieden. In samenwerking met jou kunnen we een programma voor je samenstellen waarmee je na het behalen van een tweejarig diploma in Amerika toegelaten kunt worden tot een Amerikaanse universiteit. Maar ook kan je doorstromen naar een Nederlandse onderwijsinstelling.

In de Californische zon, in de prachtige bossen van Washington State of in de inspirerende omgeving van grootse steden zoals Los Angeles, San Francisco of Seattle: jouw schakelprogramma kan een stuk spannender zijn dan de middelbare school die je voor je gevoel al een tijdje hebt uitgespeeld!

Omdat buitenlandse schoolsystemen inherent anders functioneren dan het Nederlandse, is het over het algemeen niet eenvoudig om dit soort schakelprogramma’s zelf te bedenken. Zelfs de NUFFIC, de Nederlandse overheidsorganisatie voor internationalisering in onderwijs, heeft geen eenduidige richtlijn voor hoe Associate's Degrees worden gewaardeerd ten opzichte van Nederlands onderwijs. Onze expertise is dan ook van grote waarde in het maken van deze beslissing; in samenwerking met onze Amerikaanse partner-colleges kijken wij hoe we jouw schakelprogramma naadloos kunnen laten aansluiten op de eisen van een hogeschool of universiteit daar of hier.

Mocht je een tussenjaar in Amerika gaan doen en het daar zo naar je zin hebben dat je daar je opleiding wilt afmaken, dan kun je altijd nog kiezen voor deze 2+2 Transfer route! Mocht je deze mogelijkheid open willen houden, realiseer je dan wel dat het tijdig plannen hiervan zeker voordelen heeft.

Een reden temeer om tijdig te plannen zou kunnen zijn dat je mogelijk voor een studielening van DUO in aanmerking komt als een volledige opleiding je einddoel is.

Zie jij deze optie wel zitten? Maak een vrijblijvende afspraak op ons kantoor in Rotterdam om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden!

  • 35 jaar ervaring
  • 100% Nederlandse organisatie
  • Onafhankelijk dus objectief
  • Persoonlijke benadering
  • Maatwerk, zakelijk of privé
  • Studies en taalreizen wereldwijd
  • Kwaliteit gegarandeerd
  • Complete service van A tot Z