Kies hier je studie of taalreis

Programma:College en University
Land:Kies een land
Plaats:Kies een plaats
College:Kies een college
Accommodatietype:Kies een accommodatietype
Accommodatie:Kies een accommodatie
Studie:Kies een studie
Verwijder alle selecties
  • ►Prijzen & data: hier verschijnt een link zodra instituut of college gekozen is. ►Om een boeking te plaatsen: zorg dat alle tabs hieronder groen zijn.

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

College en University

Beleef de tijd van je leven met INTERLANGUAGE Study Abroad. Kwaliteit en de grootste keus in 22 landen wereldwijd.

• De meest ervaren onafhankelijke buitenlandorganisatie – sinds 1986
• Het grootste aanbod, dus altijd een passend programma: Taalcursussen - High School - College - University - Stages
• Gratis professioneel advies
Nederlandse organisatie, dus korte lijnen en vertrouwd
Persoonlijke benadering
Kwaliteitsscholen die we ook écht kennen
Onafhankelijk, dus objectief
Complete service: advies en inschrijving, accommodatie, reis, visum en verzekeringen

Studeren in het buitenland, kort of lang

Kies dan voor een studie aan een College of University in het buitenland:
• Gap Year
• Semester Abroad
• Minor
• Bachelor
• Master

Of je nu eindexamen doet en een boeiend tussenjaar zoekt, of al studeert en een semester of minor in het buitenland wilt doen om je CV te verrijken, of zelfs een complete studie of master aan een College of University in het buitenland wilt doen: INTERLANGUAGE helpt je bij het regelen hiervan.
Ook als je al werkt en je je kennis en CV wilt uitbreiden kan je natuurlijk bij ons terecht.

Een korte of langere buitenlandstudie verruimt je blikveld en geeft je een belangrijke aanvulling op je CV waardoor je betere kansen op de arbeidsmarkt zult hebben. Daarnaast is het natuurlijk enorm leuk om een tijd in het buitenland te ´wonen´ en vergroot je je internationale netwerk.

Naar College of University in het buitenland

Het is makkelijk om te zeggen dat je naar een college of university in het buitenland wilt. Echter, het vinden van dát college of díe universiteit die het beste bij je past, het verkrijgen van de papieren en catalogi en het ontcijferen van documenten die je dient te overhandigen, zijn vaak een kostbare en moeilijke aangelegenheid. Ook is er de zorg dat je inderdaad wordt toegelaten aan een college van je keuze en dat je alle juiste documenten voor een visumaanvraag krijgt.

INTERLANGUAGE neemt je bovenstaand proces grotendeels uit handen. We hebben reeds onderzoek voor je gedaan; het enige wat jij hoeft te doen is, onder begeleiding van onze medewerkers, het meest geschikte college of university te kiezen en de vereiste gegevens te verstrekken. En nadat jij je jaar, semester of opleiding in het buitenland hebt afgerond, ontvang je een ‘Certificate of Completion’ dat je kunt laten zien aan toekomstige onderwijsinstellingen en werkgevers.

Kies een ervaren organisatie
INTERLANGUAGE Study Abroad heeft als adviesorganisatie ruim 25 jaar ervaring. Wanneer je INTERLANGUAGE jouw College- of University programma laat regelen kun je vertrouwen op de expertise en service van een gerenommeerde organisatie. Zo hebben we onze partnerscholen getoetst aan een scala van strenge criteria, waaronder de zorg voor en begeleiding van internationale studenten. We staan op internationaal studiegebied bekend als de “College- en University Experts”; een reputatie die we hebben verdiend door jarenlange ervaring in het plaatsen van studenten op colleges en universities in de USA, Canada, Australië en Engeland.

Kies de juiste school
INTERLANGUAGE biedt een goede selectie van colleges en universities op verschillende locaties en elk met hun eigen kenmerken. Vertel ons wat je graag zou willen studeren en waar je interesses liggen en wij zullen je vertellen welk college / university het beste bij je past.

Gegarandeerde toelating
Wij garanderen je acceptatie op één van onze college of universities mits je aan onze toelatingseisen voldoet en je de vereiste TOEFL-score (Test of English as a Foreign Language) hebt behaald. Meld je zo spoedig mogelijk aan om een goede kans te maken en zorg dat je zo snel mogelijk je TOEFL-test aflegt. We zullen je hierover graag informeren. Bij de informatie per school en in de prijsbijlage vind je de vereiste minimale TOEFL score. Voor enkele colleges (o.a. Engeland) is geen TOEFL-score nodig.

TOEFL voorbereiding
Als je er tijdig bij bent, kan je via INTERLANGUAGE een TOEFL-voorbereidingscursus in het buitenland volgen. Zo maak je extra kans op een goede TOEFL score en op een zo groot mogelijke keuze uit colleges en universities. Vraag ons om meer informatie of kijk verder op deze website onder taalcursussen.

De meeste internationale studenten zijn het over één ding eens: het collegeleven is enorm leuk. Je woont in een 'dorm' of appartement, waar je talloze mogelijkheden hebt om met plaatselijke en internationale studenten om te gaan. Je medestudenten en jij kunnen samen studeren, naar football-wedstrijden gaan, reizen of aan leuke activiteiten meedoen. De hechte omgeving stimuleert vriendschappen en je kunt rekenen op een netwerk van ondersteuning. Als je tijdens je collegejaar bij een gastgezin wilt wonen en de lokale manier van leven wilt meemaken, dan kan je daar ook voor kiezen.

Kies het college of de university die bij je past
Welke instelling je ook kiest en op welk niveau je ook instapt, je zult er zeker van zijn dat je een school vindt die past bij je achtergrond, doelen en interesses. Zowel in de USA, Canada, Australië als Engeland. Of je nu kiest voor een community college, een vierjarig college of een university, je kunt het echte campusleven meemaken, kiezen uit een breed aanbod van studies en vakken, meedoen met sporten en activiteiten en internationale vrienden maken. Een collegejaar is een ervaring voor je leven!

Stel jezelf de volgende vragen bij het maken van je keuze voor een college of university:
• Wat wil ik bereiken?
• Welke vakken wil ik volgen?
• Naar welk land wil ik?
• Kies ik een school in een grote stad, een voorstad of in het binnenland?
• Wil ik naar een grote of een kleine school?
• Wat voor activiteiten en voorzieningen zijn belangrijk voor mij?
• Wat zijn mijn financiële mogelijkheden?
• Hoe goed is mijn Engels?

Deze vragen zullen je helpen bij het maken van je keuze uit de colleges en universities die op deze website beschreven staan. De belangrijkste vakken of studierichtingen staan per instellingvermeld.

INTERLANGUAGE staat het hele jaar achter je
We helpen je bij de keuze voor een college / university en begeleiden je met de aanmeldingsprocedure. Gedurende het jaar voor vertrek ontvang je van ons informatie en bereiden we jou en je ouders voor op het vertrek door middel van onder andere een oriëntatiebijeenkomst. Wanneer dat nodig is, zijn tijdens je studiejaar onze collega's ter plaatse maar één telefoontje van je vandaan. Voor studiebegeleiding ter plaatse kan je veelal op je College of University terecht.

Onze services
Onze services voor het College / University programma omvatten:

  • Persoonlijke begeleiding en advies van INTERLANGUAGE medewerkers voor, tijdens en na je periode in het buitenland
  • Verwerking van je aanvraag en aanmelding bij college of university van je keuze
  • Documenten ter ondersteuning en advies bij het aanvragen van een visum
  • Oriëntatiebijeenkomst voor vertrek voor student en ouders
  • Uitgebreid informatiemateriaal voor vertrek
  • Studentenhandboek met belangrijke informatie en tips
  • Assistentie bij het vinden van accommodatie
  • Hulp bij het regelen van je vlucht en verzekeringen
  • INTERLANGUAGE-certificaat aan het einde van je programma

Visum
Als je als internationale student wilt gaan studeren aan een college of university in de USA of Australië dien je in bezit te zijn van een studentenvisum. In Canada heb je een visum nodig voor een verblijf vanaf 6 maanden. Voor Engeland hoeft geen visum aangevraagd te worden. Reizende op een studentenvisum ben je verplicht om een fulltime studie te volgen. In de USA en Canada betekent dit dat je minimaal 12 credits per semester/quarter dient te volgen. In Australië houdt dit in dat je minimaal 3 vakken per semester moet volgen. In de USA of Canada mag je op een studentenvisum tot maximaal 20 uur per week werken op de campus. In Australië mag je op een studentenvisum tot maximaal 20 uur per week overal werken. In Engeland zijn er hiervoor geen restricties.

Sport
Sporten vormen een belangrijk onderdeel op de meeste campussen. Veel colleges bieden lessen in klassieke sporten zoals basketball, tennis en aerobics, en in meer exotische sporten zoals yoga, karate, skiën en dans. Sommige hebben ook competitieteams in sporten zoals golf, voetbal, atletiek, zwemmen of gymnastiek. Voor internationale studenten is het niet altijd mogelijk om aan competitieteams deel te nemen; de regels variëren per college. Informeer hiernaar bij je college direct na aankomst.

Infodagen: meld je aan!

Kom naar een van onze informatie-bijeenkomsten:

• Zaterdag 8 december (ochtend):
Alle programma's: Taalreizen, College, University & High School

Meld je aan.

Liever een andere datum? Bel ons dan voor een afspraak, voor een vrijblijvend adviesgesprek bij ons op kantoor in Rotterdam: 010-47 77 455

College/University in het kort

Wat is het: vergelijkbaar met MBO, HBO of Universiteit
Wanneer: als tussenjaar na je middelbare school, of tijdens/na je studie hier
Hoe lang: een jaar, semester of complete studie
Waar woon je: naar keuze campus, studentenhuis of gastgezin
Leeftijd: 16 jaar en ouder (middelbare school afgerond)

GRATIS Hulp en advies

Bij INTERLANGUAGE krijg je gratis hulp en advies bij je College- of University aanmelding. Of het nu gaat om een Gap Year, een Semester Abroad, Bachelor of Master studie. Vraag ons om informatie.

College/University USA Canada

(Klik om te vergroten)

Universities Australië

(Klik om te vergroten)

College Engeland

(Klik om te vergroten)

Info College / University

Toelatingseisen
• Middelbare schooldiploma
• Vanaf 16 jaar (verschilt per college / university)
• TOEFL-score van 45 of hoger (enkele colleges o.a. Engeland: geen TOEFL nodig)

Aanmelding
Meld je zo vroeg mogelijk aan. Er gelden strikte deadlines en een tijdige aanmelding vergroot je kansen. Aanmelden kan door het invullen toezenden van het kennismakingsformulier op de website of achterin de brochure.

Locaties
USA, Canada, Australië en Engeland