Kies hier je studie of taalreis

Programma:High School
Land:High School USA
Verwijder alle selecties

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

High School USA

Vergroot afbeelding High School USA

Amerika is één van de meest fascinerende landen ter wereld, met een grote variëteit aan culturen, diverse landschappen, grote steden en vriendelijke dorpjes. Amerika heeft voor ieder wat wils.

Je school is jouw club

Veel Amerikanen zeggen dat hun ‘High School days’ de mooiste dagen van hun leven waren. High School in Amerika betekent namelijk veel meer dan alleen maar lessen volgen. Je hebt vast wel van de Amerikaanse ‘school spirit’ gehoord. Zo kun je lid worden van allerlei clubs of sportteams, of meedoen aan andere naschoolse activiteiten zoals toneel, ‘American football’, muziek, ijshockey of ‘cheerleading’. Wie weet, ontdek je wel onverwachte talenten bij jezelf. Je zult je school gaan aanmoedigen bij wedstrijden, de ‘Prom’ bijwonen, kortom: je school is je leven! Er is geen betere manier om kennis te maken met de Amerikaanse cultuur en om nieuwe vrienden te maken!

Maak kennis met de ‘American way’

Als ‘junior’ in de 11e klas of ‘senior’ in de 12e klas wordt er natuurlijk ook van jou, net als van je Amerikaanse klasgenoten, verwacht dat je je best doet. De andere Amerikaanse lesmethoden met veel interactie en discussie tijdens de lessen zullen ervoor zorgen dat je met plezier aan de lessen deelneemt. Je zult er versteld van staan hoe snel je je de nieuwe vakken en thema’s eigen maakt!

Stel je eigen schooldag samen

Eén van de beste eigenschappen van het Amerikaanse onderwijssysteem is de flexibiliteit. Behalve de vakken Amerikaanse geschiedenis en Engels – sorry, deze twee zijn verplicht voor uitwisselingsstudenten – kan je je eigen lesrooster samenstellen. We raden je aan een combinatie te maken van serieuze vakken als natuurwetenschappen of antropologie en vakken die in Nederland niet worden aangeboden zoals ‘drama’ of webdesign. Je ‘Student Counselor’ zal je graag helpen bij het maken van je keuze.

Ervaringen High School

Heb je ook zo'n zin om te gaan?
Lees dan hier over het High Schooljaar van:

Laura die momenteel in Layton, Utah is voor haar High School jaar.

Milou die naar school ging in Belfair, Washington.

Lisette die haar High School jaar in Riverdale heeft doogebracht.

Jolanda die een half jaar in Louisville, Kentucky heeft gewoond.

Melissa die haar High School jaar in Phoenix, Arizona heeft doorgebracht.

Meer...

Brochure aanvragen

Vraag meteen onze College, University en High School brochure aan!