Kies hier je studie of taalreis

Programma:High School
Land:High School USA
Verwijder alle selecties

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

JE PERSOONLIJKE UITWISSELINGSORGANISATIE

EEN PRIMA KEUZE...

 • INTERLANGUAGE is een ervaren en overzichtelijke organisatie, opgericht in 1986. Ruim 30 jaar ervaring!
 • Onze medewerkers hebben zelf langere tijd in het buitenland doorgebracht.
 • Bij INTERLANGUAGE kennen we onze studenten en ben je zeker geen nummer. Je kunt rekenen op een persoonlijke benadering en een betrouwbare en uitgebreide voorbereiding.
 • Privé-scholen op aanvraag mogelijk.
 • Kies je favoriete regio.
 • Uitgebreide oriëntatiebijeenkomst voor vertrek waar je alle resterende informatie krijgt en je medestudenten ontmoet.
 • 24-uurs noodnummer in de USA.
 • INTERLANGUAGE werkt uitsluitend met High School partners in de USA die zich houden aan de regels van, en geaccepteerd zijn door, de CSIET - Council on standards for International and Educational Travel.
 • Goede scholen door de hele USA.
 • Zowel voor, tijdens als na je uitwisseling staan wij klaar met persoonlijke adviezen, informatie en ondersteuning.
 • Wij hebben jarenlange ervaring met High School plaatsingen in de USA. We kennen dan ook alle ins & outs van dit programma. je zou dus kunnen zeggen dat we een USA-specialist zijn.
 • Samen met andere ontwikkelingsorganisatie in Nederland zijn wij lid van de overkoepelende organisatie Stichting Platform Intercultureel Leren (SPIL).

INTERLANGUAGE

Al bijna 30 jaar verzorgt INTERLANGUAGE taalreizen en studieprogramma's in het buitenland. Daarmee is het de meest ervaren organisatie op dit gebied.
INTERLANGUAGE is een onafhankelijke organisatie, waardoor we onze partners in het buitenland kunnen selecteren op kwaliteit en onze studenten objectief kunnen adviseren welk programma het beste bij hen past. Ons huidige aanbod is tot stand gekomen door een jarenlang zorgvuldig streven naar het aanbieden van de hoogste kwaliteit.

Bij INTERLANGUAGE staat persoonlijke aandacht hoog in het vaandel. Hierdoor kennen we onze studenten en hun ouders wanneer ze ons bellen met vragen.

 • Voorbereiding voor vertrek Wij helpen je met advies en wanneer je vragen hebt, we coördineren je aanmelding en geven je informatie voor je visum. En, ruim voor je vertrek organiseren we een oriëntatiebijeenkomst. We laten je natuurlijk duidelijk weten welke zaken niet mogen ontbreken in je koffer. Je krijgt tips van ons over hoe je het makkelijkste je draai kunt vinden in je nieuwe leven. Ook krijg je informatie over je gastland zodat je je al wat kunt voorbereiden op je nieuwe omgeving.
 • Beurzen en voorlichtingen Bezoek eens een van onze informatiebijeenkomsten. Het is een uitstekende manier om vrijblijvend van alles te weten te komen over onze programmas. Natuurlijk is er dan ook volop gelegenheid om je vragen te stellen. Kijk elders op deze website of bel (010) 47 77 455 voor de actuele data en locaties. Ook kan je ons ontmoeten op een van de vele beurzen en voorlichtingen. Laat ons ook even weten als je vindt dat wij niet mogen ontbreken op een voorlichtingsmiddag of –avond bij jou op school. We zullen dan graag kijken of we kunnen komen. Natuurlijk kan je ook een afspraak maken samen met je ouders voor een persoonlijk advies bij ons op kantoor. Als je wilt kun je dan meteen het interview afleggen.
 • Mail of bel met een oud-student! Wil je weten hoe je eerste schooldag zal zijn, welke vakken leuk zijn, wat voor cadeautje je voor je gastgezin kunt meenemen of waarmee je zoal te maken krijgt tijdens je uitwisselingsjaar? Wie kan daar beter over vertellen dan een uitwisselingsstudent? Neem daarom contact op met een van onze oud-studenten; zij vinden het leuk als ze je kunnen helpen. Neem contact met ons op voor hun gegevens: bel (010) 47 77 455 of mail naar info@interlanguage.nl.
 • INTERLANGUAGE is er ook voor je ouders Geloof het of niet, maar jij bent niet de enige die steun nodig heeft tijdens jouw uitwisselingsjaar. Je ouders zullen je immers moeten loslaten en wennen aan de stilte in huis. Daarom is het belangrijk dat zij ook iemand hebben in Nederland bij wie ze terecht kunnen met vragen of verhalen. Wij van INTERLANGUAGE zijn er graag voor hen!

Zij zijn er voor jou

Gedurende het misschien mooiste en meest boeiende jaar van je leven zul je veel verschillende mensen leren kennen: van onze medewerkers in Nederland, je gastgezin, je medescholieren en docenten, tot je International Coordinator en andere medewerkers die wereldwijd voor ons in de weer zijn om gastgezinnen te vinden en voor onze studenten te zorgen. Zij zullen een belangrijke rol voor je spelen en ze zijn er voor je wanneer je ze nodig hebt. Natuurlijk zijn jouw eigen inzet en die van je ouders ook van groot belang.

JE NIEUWE FAMILIE

 • Onze ervaring Een goed gastgezin vind je niet op iedere straathoek. Onze partners hebben ruime ervaring om precies te weten waarop gelet moet worden. Het zijn de openheid om een andere cultuur te willen leren kennen, het plezier om een scholier een nieuw thuis te geven, de liefde voor hun eigen land en cultuur, en hun wens om dit alles met een uitwisselingsstudent te delen. Ook de gastgezinnen vinden het spannend en verheugen zich op een mooi jaar samen met een van onze studenten.
 • Zorgvuldige selectie van gezinnen Net zoals jij moet ook het gastgezin geaccepteerd worden voor het programma. Je plaatselijke International Coordinator (IC), die ook het gastgezin uitkiest, bezoekt geïnteresseerde gezinnen en neemt interviews met hen af. Tijdens en na het interview vult een gezin ook een gedetailleerd aanmeldingspakket in. Als vervolgens de referenties van het gezin gecontroleerd zijn en we er 100% zeker van zijn dat het gezin aan onze eisen voldoet, beginnen we hen voor te bereiden op de komst van hun ‘exchange-student’.
 • Het leven met je nieuwe familie Amerikanen zijn open, gastvrij en positief. Je gastgezin zal er dan ook alles aan doen om je je zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Ze kunnen je van alles vertellen over je nieuwe omgeving en helpen met het leren van hun taal. Samen met je gastgezin geniet je van de cultuur van je gastland bijvoorbeeld tijdens een barbeque, een softball wedstrijd of door samen naar de film te gaan. De traditionele feestdagen als Halloween, Thanksgiving en Kerst mag je natuurlijk niet missen en zal je dan ook doorbrengen met je gastgezin. Kortom, zij zorgen ervoor dat je niets mist van de echte American Spirit! En, ze zullen je missen wanneer je weer weg bent. Het in huis halen van een internationale exchange student gebeurt op vrijwillige basis; gastgezinnen krijgen hiervoor geen vergoeding. Onze partnerorganisatie in de USA helpt, samen met de IC, een zo goed mogelijke match te maken tussen de student en een gastgezin. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met karakters en interesses. Uiteindelijk beslist het gastgezin welke student ze als nieuw familielid zullen verwelkomen.
 • Aanpassing Onthoud dat het altijd anders zal zijn dan thuis. dit vraagt van zowel jou als het gastgezin de nodige aanpassingen. En, in een ander land gelden ook andere regels. Zo mag je in Amerika geen alcohol drinken als je jonger bent dan 21 en gelden er vaak andere regels omtrent uitgaan. Ook al ben je te gast voor een jaar, je zult gezien worden als een nieuw lid van de familie. Hierbij hoort ook dat je meedraait in het normale leven en dat je dus, waarschijnlijk net als thuis, je steentje zal moeten bijdragen in het huishouden en je zult moeten houden aan de gemaakte regels en afspraken. Belangrijk is dat je vanaf het begin je best doet om je gastouders, broers en zussen te leren kennen en je interesseert in hun gewoonten en gebruiken. Ben open-minded, pas je aan en blijf vooral jezelf - dan wordt je jaar absoluut een groot succes.

JE 'INTERNATIONAL COORDINATOR'

 • Begeleiding ter plaatse Eén van de belangrijkste mensen die je tijdens je uitwisselingsjaar ontmoet is je International Coordinator (IC). Voor je vertrek naar Amerika vindt een IC een plaats voor jou in een passend gezin en op een lokale High School. Je IC zal jou tijdens je uitwisselingsjaar begeleiding en advies geven, en staat voor je klaar ingeval van vragen of problemen. Ook organiseert je IC een aantal uitstapjes en bijeenkomsten, onder andere na aankomst, waar je andere uitwisselingsstudenten uit de regio leert kennen en ervaringen kunt uitwisselen.
 • Betrokken medewerkers Je IC kan je tips geven over wat je kunt doen, vragen over organisatorische zaken beantwoorden, en je helpen als je zorgen hebt die je niet met je gastgezin kunt of wilt bespreken. Bij het selecteren van onze IC’s kijken we uit naar mensen met een breed sociaal netwerk en die geïnteresseerd zijn in jonge mensen en culturele uitwisseling. De vaak jarenlange ervaring en kennis van je IC zal je zeker tot steun zijn wanneer je die nodig hebt.
 • Noodnummer: 24 uur per dag bereikbaar In noodgevallen kun je altijd bellen met ons gratis noodnummer. We zijn er voor jou wanneer dat nodig is – 24 uur per dag.

CSIET

INTERLANGUAGE werkt uitsluitend met High School partners in de USA die zich houden aan de regels van, en geaccepteerd zijn door, de CSIET - "Council on standards for International and Educational Travel.'

Ervaring High School

Van de dag dat ik werd opgehaald van het vliegveld, wist ik dat ik bij de goede familie zat. Ze accepteerden mij in hun gezin en zagen mij als hun zoon. Op school had ik al snel vrienden gemaakt. Onder andere door de sporten die ik daar beoefende. Iedereen was erg aardig. Ik zal dit jaar nooit vergeten.
Bart, 16 jaar – Otsego, Michigan