Kies hier je studie of taalreis

Programma:High School
Land:High School USA
Verwijder alle selecties

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

STAP VOOR STAP

• 1. KENNISMAKING
Bezoek ons op één van onze informatiebijeenkomsten op kantoor of maak een vrijblijvende afspraak voor een advies- en kennismakingsgesprek. Wil je graag in contact komen met een oudstudent? Laat het ons weten en we brengen je in contact met één van onze oud High School deelnemers.

• 2. AANMELDING
Ga jij de stap wagen, vul dan het kennismakingsformulier in op deze website of achterin de brochure en stuur het naar ons op. Eén van onze medewerkers belt je dan snel om een afspraak te maken voor het kennismakingsinterview. Ook krijg je een brief met nadere informatie en het eerste gedeelte van het aanmeldingspakket.

• 3. ACCEPTATIE
Door het interview hebben wij jou, en jij ons, pas echt leren kennen. Wij kunnen je dan laten weten of we je in principe voor ons programma kunnen aanmelden. Uiteindelijk beslissen jij en je ouders of je met ons naar High School gaat, want jouw beslissing en motivatie zijn natuurlijk het belangrijkst. Je kan vervolgens aan de slag met de aanmeldingsformulieren. Je volledige pakket gaat naar onze partnerorganisatie in Amerika. We bellen je meteen zodra ook zij je hebben geaccepteerd.

• 4. PLAATSING
Voor je vertrek regelen we voor jou een plaats op een High School en bij een geschikt gastgezin in hetzelfde district als de school. Als je je tijdig aanmeldt (voor 1 december) en zorgt dat wij je complete aanmeldingspakket voor 15 december in huis hebben, kun je zelf aangeven in welke regio in Amerika je wilt wonen. Zodra er een High School en gastgezin voor je zijn gevonden, krijg je van ons alle gegevens zodat je contact kan leggen.

• 5. VOORBEREIDING
Wij van INTERLANGUAGE zullen ervoor zorgen dat je de benodigde informatie hebt ontvangen voordat je vertrekt voor jouw High School-jaar. Dit betreft informatie over je gastgezin en High School, maar ook zaken als visum en vlucht dienen geregeld te worden. Je krijgt van ons informatie in de vorm van brieven en een handboek. Ruim voor vertrek organiseren we een oriëntatiebijeenkomst. Bel ook gerust met ons kantoor of onze oud-deelnemers..

• 6. PREPARATION COURSE
Als je met INTERLANGUAGE naar High School in de USA gaat, kun je ook deelnemen aan onze populaire voorbereidingscursus in New York. Maak kennis met Amerika en haar gewoonten in het gezelschap van andere ‘exchange students’ uit allerlei landen. Het is een geweldige manier om jouw High Schooljaar te beginnen!

• 7. WELKOM
Als je in je nieuwe woonplaats bent aangekomen, zul je een warm welkom krijgen. In de eerste plaats zal je gastgezin je natuurlijk welkom heten, maar je ontvangt ook een uitnodiging voor een ‘orientation meeting’. Daar krijg je meer informatie over je nieuwe omgeving en ontmoet je je ‘IC’ en andere ‘exchange students’ uit de regio.

• 8. WIJ ZIJN ER VOOR JOU...
Als INTERLANGUAGE-student ontvang je tijdens je uitwisselingsjaar steun en advies van je ‘International Coordinator’ (IC) die niet ver bij je vandaan woont. Je IC beantwoordt graag je vragen en luistert naar je verhalen. Natuurlijk kun je ook met andere medewerkers van onze partnerorganisatie contact opnemen en is er het noodnummer (24 uur per dag).

• 9. ...EN JE OUDERS!
Wanneer uw kind in het buitenland verblijft, kunt u natuurlijk contact opnemen met INTERLANGUAGE en ook gebruik maken van het noodnummer in de USA. We luisteren graag naar uw verhalen en kunnen u tips geven in geval dat uw kind heimwee of problemen heeft. Belt u ons dus gerust als u vragen heeft.

• 10. SOCIALE ACTIVITEITEN
Je gastgezin en IC kunnen je helpen bij je aanpassing aan je nieuwe leven, maar je moet er natuurlijk zelf ook wat voor doen. Doe mee aan na-schoolse activiteiten en maak zo vrienden met wie je van alles kunt ondernemen en van wie je veel zult leren. Je kunt ook deelnemen aan begeleide excursies van Explore America Tours tijdens vakanties.

• 11. WEER THUIS
Het is je gelukt! Je hebt een schooljaar lang gewoond in een ander land, kennisgemaakt met nieuwe vakken, deel uitgemaakt van een andere familie en hebt vrienden voor het leven gemaakt! We kijken er naar uit je weer in Nederland te verwelkomen, zodat je al je verhalen en ervaringen kunt delen.

• 12. WORD AMBASSADEUR
Jouw fantastische jaar zit er op, maar er zullen vele studenten zijn die jouw voorbeeld volgen. Als je Ambassadeur van INTERLANGUAGE wordt kan je je enthousiasme en al je ervaringen delen met toekomstige High School studenten. Je kunt dan bijvoorbeeld meehelpen op beurzen en infodagen.

Ervaring High School

Van de dag dat ik werd opgehaald van het vliegveld, wist ik dat ik bij de goede familie zat. Ze accepteerden mij in hun gezin en zagen mij als hun zoon. Op school had ik al snel vrienden gemaakt. Onder andere door de sporten die ik daar beoefende. Iedereen was erg aardig. Ik zal dit jaar nooit vergeten.
Bart, 16 jaar – Otsego, Michigan