Kies hier je studie of taalreis

Programma:Taalreizen
Taal:Kies een taal
Land:Kies een land
Plaats:Kies een plaats
Instituut:Kies een instituut
Cursustype:Sport
Cursus:Dans (9-17 jaar) (Engeland)
Accommodatietype:Kies een accommodatietype
Accommodatie:Kies een accommodatie
Taalniveau:Kies een taalniveau
Verwijder alle selecties
  • ►Prijzen & data: hier verschijnt een link zodra instituut of college gekozen is. ►Om een boeking te plaatsen: zorg dat alle tabs hieronder groen zijn.

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

Kies een andere cursus

Dans (9-17 jaar) (Engeland)

Onze zeer gemotiveerde dansdocenten hebben bijzonder veel ervaring en zijn volledig gekwalificeerd. Zij zien erg uit naar komende zomer! Het aantal plaatsen voor onze danskampen is beperkt, dus zorg dat je er tijdig bij bent!

De cursus is bedoeld voor dansers met verschillende achtergronden die de passie delen om op te treden en te blijven leren. Elke dag begint met een conditionele trainingssessie om kracht te ontwikkelen. Daarna worden er vaardigheden van verschillende dansstijlen getraind: van Street Dance, naar Contemporary Dance en zelfs Modern Jazz. De week bouwt op naar het hoogtepunt van een voorstelling voor het hele sportkamp met enkele honderden internationale bezoekers!

Dit programma is geschikt voor alle niveaus waarbij je kunt kiezen uit:

  • Dans & Engels (9-17 jaar): Naast 3 uur dans per dag heb je dagelijks 3 uur Engelse les. Hierbij ligt de nadruk op een actieve participatie van de deelnemers, met veel aandacht voor conversatie. Zowel muziek, sport als thema’s uit het dagelijkse leven dienen als onderwerp van de lessen. Doordat je in Engeland bent kan je het geleerde direct in de praktijk oefenen.
  • Dans & Muziek (9-16 jaar): Dagelijks heb je 3 uur dans en 3 uur muziek (vocaal of instrumentaal).
  • Dans & Sport (9-17 jaar): Dagelijks heb je één dagdeel dans en één dagdeel voor je favoriete sport. De leeftijdsgroep van 9 tot en met 14 jaar kan kiezen uit: tennis, Arsenal voetbal en paardrijden. 10 tot en met 16 jarigen kunnen kiezen uit: tennis, golf, Arsenal voetbal, hockey, paardrijden en rugby (vanaf 12 jaar). De leeftijdsgroep 11 tot en met 17 jaar kan kiezen uit: tennis, Arsenal voetbal, hockey, basketbal en paardrijden.

Het dansprogramma richt zich op de volgende aspecten:

  • Creatief aspect: deelnemers leren het proces van creatie van een dans. Zij worden geleid langs alle stappen van een creatief proces, vanaf het oorspronkelijke idee tot de eindproductie van een volledige dansvorm.
  • Sociaal aspect: je leert dansen met specifieke thema’s en tevens enkele ‘ballroom’ dansen.
  • Technisch aspect: tijdens de lessen danstechniek doen de jongeren actief mee om zo te leren over de condities en technische disciplines die bij dans relevant zijn.
  • Theatraal aspect: je doet mee met de eindvoorstelling waarbij je het geleerde in de praktijk laat zien! Hierdoor krijg je tegelijkertijd begrip voor de problematiek van het leren, oefenen en presenteren op het podium.
Cursus Specificaties
Cursusduur: 1 tot 6 weken
Periode: juli & augustus
Lesuren per week: 30
Extra lesuren: activiteitenprogramma
Lesuur: 60 minuten
Maximum aantal cursisten per lesgroep: variabel (sport en/of muziek) / 15 (taallessen)
Leeftijdsgroep: vanaf 9 tot en met 17 jaar
Taalniveaus: elementair t/m vergevorderd
Lestijden: 9.30-12.30 uur + 14.30-17.30 uur + activiteitenprogramma