Kies hier je studie of taalreis

Programma:Taalreizen
Taal:Kies een taal
Land:Kies een land
Plaats:Kies een plaats
Instituut:Kies een instituut
Cursustype:Sport
Cursus:Tennis (9-17 jaar) (Engeland)
Accommodatietype:Kies een accommodatietype
Accommodatie:Kies een accommodatie
Taalniveau:Kies een taalniveau
Verwijder alle selecties
 • ►Prijzen & data: hier verschijnt een link zodra instituut of college gekozen is. ►Om een boeking te plaatsen: zorg dat alle tabs hieronder groen zijn.

Brochure aanvragen

Vraag meteen de brochure aan!

Kies een andere cursus

Tennis (9-17 jaar) (Engeland)

Elke zomer trekken onze tenniskampen in Engeland vele teenagers uit Engeland en de rest van Europa. Gemiddeld blijven de deelnemers 2 à 3 weken.

De programma’s, waarbij alle aspecten van het spel aan bod komen, worden gegeven op beginners-, gemiddeld en gevorderd niveau. Je verbetert je techniek en vergroot je zelfvertrouwen en enthousiasme voor de sport.

Daarbij leer je over verbetering van je lichaamshouding, het vergroten van kracht en consistentie in je slagen, de vaardigheid van het door elkaar gebruiken van verschillende soorten slagen, en het gebruik daarvan in wedstrijdsituaties.

Het doel van het programma is om hoge kwaliteit instructie te bieden en tegelijkertijd een boeiende en ‘fun’ vakantie te beleven. Onze kampen helpen spelers van alle niveaus bij het verbeteren van hun techniek, het voorkomen van letsel, vergroten van uithoudingsvermogen en zelfverzekerdheid, en genieten van het spel.

De tenniskampen bieden je tussen de 15 en 30 uur per week intensieve tenniscoaching, afhankelijk van je keuze uit de volgende varianten:

 • Tennis & Engels (9-17 jaar): Naast ongeveer 3 uur tennis per dag heb je dagelijks 3 uur Engelse les. Hierbij ligt de nadruk op een actieve participatie van de deelnemers, met veel aandacht voor conversatie. Zowel muziek, sport als thema’s uit het dagelijkse leven dienen als onderwerp van de lessen. Doordat je in Engeland bent, kun je het geleerde direct in de praktijk oefenen.
 • Tennis & 2eSport (9-17 jaar): Dagelijks heb je één dagdeel tennis en één dagdeel voor een tweede sport. De leeftijdsgroep van 9 tot en met 14 jaar kan kiezen uit: Arsenal voetbal, paardrijden en dans. 10 tot en met 16 jarigen kunnen kiezen uit: golf, Arsenal voetbal, hockey, paardrijden, dans en rugby (vanaf 12 jaar). De leeftijdsgroep van 11 tot en met 17 jaar kiest uit: Arsenal voetbal, hockey, basketbal, paardrijden en dans.
 • Tennis & Muziek (9-16 jaar): Dagelijks heb je één dagdeel tennis en één dagdeel muziek (vocaal of instrumentaal).

Tenniskampen

 • Focus op ontwikkeling van slagen, waaronder forehand, backhand, returns, 1e en 2e service, volleys, drop shots, lobs, approach, top spin, slice, smashes.
 • Snelheids- en behendigheidstrainingen om consistentie te vergroten.
 • Je leert over bewegingspatronen, positionering en tactiek, met een focus op voetenwerk.
 • Alle technieken worden geoefend in spelsituaties.
 • Oefening in dubbel en competitiespel, met een toernooi aan het eind van elke week waarbij je speelt tegen anderen van vergelijkbaar niveau.
 • Informatiesessies over puntentelling en etiquette, evenals conditie, voeding en veiligheid.
 • Het tennisprogramma richt zich bij elk onderdeel op vergroten van prestatie, met hoge intensiteit en coaching van hoge kwaliteit. Ons doel is ervoor te zorgen dat de deelnemers het kamp verlaten met meer zelfvertrouwen en vaardigheid, met een nieuw begrip van en plezier voor tennis.
Cursus Specificaties
Cursusduur: 1 tot 6 weken
Periode: juli & augustus
Lesuren per week: 30
Extra lesuren: activiteitenprogramma
Lesuur: 60 minuten
Maximum aantal cursisten per lesgroep: variabel (sport en/of muziek) / 15 (taallessen)
Leeftijdsgroep: vanaf 9 tot en met 17 jaar
Taalniveaus: elementair t/m vergevorderd
Lestijden: 9.30-12.30 uur + 14.30-18.00 uur + activiteitenprogramma