Ik voel me al helemaal thuis hier

>> Ga direct naar het College programma

>> Lees meer ervaringen en reisblogs

Nu mijn tijd er hier bijna op zit, en ik terugkijk op de afgelopen tien maanden, kan ik alleen maar zeggen dat het een geweldige ervaring is geweest. Ik heb zoveel geleerd, in eigenlijk zo’n korte tijd. De dag van aankomst, was het begin van een heel nieuw leven. Een nieuw thuis, nieuwe school, nieuwe vrienden. Uiteraard was het even wennen, maar binnen de kortste keren wist ik niet meer beter.
Laura de Ligt, Sierra College

Ik heb een jaar aan de University of California, San Diego gestudeerd en ik heb hier geweldige ervaringen opgedaan! San Diego is een hele mooie stad en de campus van de universiteit is enorm. De vakken zijn best pittig maar zeker interessant en ik heb er heel veel van geleerd. Ook mijn Engels is flink vooruit gegaan! Ik ben lid geworden van een Amerikaanse studentenvereniging en hierdoor heb ik ontzettend veel mensen leren kennen dus dat is zeker een goede beslissing geweest. Zo heb ik bijvoorbeeld een echte Amerikaanse Thanksgiving gehad bij een van mijn vriendinnen thuis. In mijn vrije tijd spreek ik vaak af met vriendinnen en in het weekend zijn er altijd feestjes. Ook heb ik al heel wat tripjes achter de rug naar onder andere LA, Santa Monica en Arizona. Verder heb ik ook heel veel over mezelf geleerd, ik ben veel zelfstandiger geworden en ik ben er achter gekomen wat ik wil studeren volgend jaar. Af en toe mis ik thuis wel een beetje, maar alle geweldige ervaringen die ik hier heb opgedaan kunnen daar niet tegenop!
Janine Lavooy, University of California, San Diego

Geniet met volle teugen van de tijd die je hebt, want voor je het weet is het voorbij! Haal er alles uit wat erin zit, doe wat je wilt, geniet en heb plezier. Waarom? Omdat een jaar in de US wonen het beste is wat je met je tijd kan doen en het leukste en mooiste jaar uit je leven wordt!
Sander Valentijn, Santa Barbara City College